Uw woning verwarmen met een Daikin warmtepomp

Waarom een warmtepomp?

Kiezen voor een warmtepomp betekent zuiniger en dus milieuvriendelijker verwarmen. Omdat de warmte zonder toevoeging van energie van hoog naar laag stroomt bereikt een warmtepomp een gemiddeld rendement van 4 of meer. Dit betekent dat slechts 25% van de warmte moet worden aangekocht (onder de vorm van elektriciteit) en dat 75% gratis uit de natuur wordt gehaald! Of nog anders gezegd: voor elke euro elektriciteit die in een warmtepomp wordt gestopt krijgt men 4 euro warmte. Om te verwarmen bent u dus maar voor 1/4 afhankelijk van uw energieleverancier!

Hieronder ziet u per systeem de hoeveelheid energie die moet gekocht worden om 100% te verwarmen:

  • normale gasketel: 109 %
  • condenserende gasketel: 93 %
  • moderne stookolieketel: 108 %
  • elektrische verwarming: 100 %
  • warmtepomp: 20 tot 25 %

Bovendien komt een warmtepomp ook in aanmerking voor een aantal subsidies vanwege het lage energieverbruik, de beperkte CO2 productie en de zeer lage K-waarde (met een warmtepomp kan u het e-peil van uw woning zelfs onder de 40 houden.

U overweegt om te verwarmen met een warmtepomp? Zowel bij renovatie als bij nieuwbouw adviseren wij onze klanten over de mogelijkheden.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt volgens hetzelfde principe als een koelkast. Het wordt koud in een koelkast omdat er in het vriesvakje een verdamper zit waarin een ijskoud koelmiddel circuleert. De voedingswaren in de koelkast geven hun warmte af aan de verdamper. Die warmte verlaat de koelkast via een condensor (=zwart metalen rooster) aan de achterzijde van het toestel.

De warmtepomp haalt op dezelfde manier gratis warmte uit het milieu. Dankzij de zon zitten er in de aarde, het water of de lucht, altijd en overal, ook in de winter, enorme massa’s warmte opgeslagen. Het is deze warmte die wordt gebruikt om je woning te verwarmen.

Kiezen voor Daikin

Ook hier kiezen de warmtepompinstallateurs van AVS Service resoluut voor de samenwerking met Daikin. Zij zijn op het gebied van lucht/water - en lucht/luchtwarmtepompen de meest vooruitstrevende en betrouwbare partner.

Eén van de sterke punten van de warmtepomp van Daikin, de Altherma, is dat ze naast de woning ook het sanitaire water kan verwarmen.

In juli 2009 kwam ook de hoge temperatuur Altherma uit. Deze warmtepomp kan bij renovatie worden aangesloten op een bestaand netwerk van radiatoren! De warmtepompen zijn ook perfect combineerbaar. U kan bv. de slaapkamers verwarmen en koelen met een lucht/luchtwarmtepomp, terwijl u voor de woonkamer en het sanitaire water een Altherma kiest.

Ook een combinatie met zonnepanelen is perfect mogelijk.

Bekijk de productfolder:

Ook om een airconditioning te kopen bent u bij ons aan het juiste adres. Hebt u vragen? Aarzel niet ons te contacteren, wij helpen u graag verder.

Bumaco Kempen (vroeger: AVS Service) - Saffierstraat 5/unit 14 - 2200 Herentals - België - info@bumacokempen.be - T: + 32 14 24 25 10

RPR Antwerpen, afdelding Turnhout - BTW BE 0871 062 671